Theta Healing

Egy csodálatos módszer a hitrendszereink könnyed kezelésére. Vianna Stibal amerikai természetgyógyász hívta létre, és ma már a világ számos pontján alkalmazzák, tanítják.

Kutatások bizonyítják, hogy működésünk 90%-át tudatalattink irányítja, és a maradék 10% zajlik tudatos szinten. A tudatalattinkban elraktározott információk sokszor blokkokat képeznek, melyek megakadályoznak minket céljaink elérésben. Sokszor tapasztaljuk, hogy bár minden tőlünk telhetőt megtettünk, mégsem kapjuk meg a minket megillető sikert, legyen szó az élet bármely területéről.

A ThetaHealing egy gyors, hatékony energetikai módszer, mely az élet minden területén hatékonyan alkalmazható. E módszer hatékonyan segíti az élet bármely területét, úgy mint szülő-gyermek kapcsolatot, párkapcsolatot, munka és hivatás körüli problémákat, anyagi kérdéseket, táplálkozási szokásokat, zavarokat. A kezelések által képes leszel azonnali változást hozni az élet különböző területein. Ehhez egy úgynevezett ásás technikát alkalmazunk, mely során a blokkot létrehozó negatív hitrendszerhez juthatunk el, s azt a pozitív hitrendszeri mintával lecserélve azonnali változást hozhatunk létre. Mint mindenhol, itt is a legfontosabb, hogy hinni tudj a változás lehetőségében, és vállald a felelősséget a változásért.

A ThetaHealing konzultáció során a théta agyhullámot használva történik meg a probléma feltérképezése. A konzultáció éber állapotban zajlik, egy beszélgetés keretében. A Théta állapot a módszer során az úgynevezett hetedik sík energiája, mely nem más, mint a feltétel nélküli szeretet energiája. A beszélgetés során feltérképezzük a negatív programokat elengedjük, töröljük, módosítjuk, és pozitívra cseréljük, ha úgy tetszik intuitív módon. Mindez a kliens belegyezésével történik.

Említettem többször a hitrendszerünket. Vianna négy hitrendszeri szintet különböztet meg, melyeken az ásást, s a változást végig visszük.

A négy szint lényege:

Alapszint – minden, amit tanítottak nekünk, amit hallottunk, tapasztaltunk és amit befogadunk gyermekkorunk óta, életünk részévé vált. Gyermekkorban 2-7 éves kor között a domináns agyhullám Theta. Ekkor szűrő nélkül áramlik be az információ az agyba, s raktározódik el a mélyebb rétegekben. Akik és ami körülveszi a kisgyermeket ebben az időszakban, meghatározó élete hátralevő szakaszában. A ThetaHealing® segítségével felfedezhetjük, hogy számos probléma gyökere erre a korszakra nyúlik vissza, így miután ezeket kitöröltük és pozitívra cseréltük, nagymértékben változik életünk.

Genetikai szint – az őseinktől örökölt programokat génjeinkben hordozzuk jelenlegi életünkben. Ezek a hiedelmek, vagy hitrendszerek olyan energiák, melyeket a morfogenetikus mező tárol a fizikai DNS körül. Ez a mező tárolja azt a tudást, ami a DNS-nek küldi az információt.

Történelem szint – életeink lenyomatait és saját népünk történetének mintáit hordozza. Ezek az információk beletartozhatnak az adott kollektív tudatosságba is. A tapasztalatok valósak azok számára, akik átélik azokat, ezért fontos a traumák elengedése. Három olyan molekulánk van, amelyet egyik életről a másikra magunkkal viszünk. Amikor a szellem belép a testbe, ez a három molekula a fizikai test különböző részein jelenik meg.: az egyik a tobozmirigyben, a másik a szívben, a harmadik a gerincoszlop alján. A kundalini ébredésével ezek a molekulák és a bennük tárolt információk, emlékek életre kelnek.

Lélek szint – utal arra, kik vagyunk igazán.  Lelkünk kiterjedtebb, mint a testünk. Ha bizonyos tudatalatti programok több szinten megtalálhatók életünkben, az nagy valószínűséggel a Lélekre is hatással van. Például harag, fájdalom és bánat emésztheti a Lelket. Ez nem csak fizikai problémákat hozhat létre egy adott testrészben, pl. bélrendszerben,  májban, vesében, de az adott energiákból, itt a dühből és a fájdalomból cselekszik a személy, nem pedig egy egészséges, harmónikus álláspontból.

Agyhullámok

A théta-állapot megértéséhez meg kell értenünk az agyhullámokat.

Öt különböző frekvenciájú agyhullám létezik: béta, alfa, théta, delta és gamma.

Ezek folyamatosan mozgásban vannak, mert az agy valamennyi frekvencián megállás nélkül hoz létre hullámokat. Bármit teszel vagy mondasz, azt az agyhullámok szabályozzák, és minden egyes helyzetben egy adott frekvencia a meghatározó.

BÉTA

Amikor gondolkozol, beszélsz, és kommunikálsz, az elméd béta-állapotban van. Eben a pillanatban is. A béta-hullámok frekvenciája másodpercenként 14 -28 ciklusú. Béta-állapot, amikor éber és aktív vagy.

ALFA

Az alfa-állapot a béta és a théta között épít hidat. Alfa-állapotban az agyhullámok frekvenciája másodpercenként 7-14 ciklusú.  Az alfa-állapotot ellazult, meditatív állapotként jellemezhetjük.

Az alfa-állapot uralja az ábrándozást, képzelődést. Akik nem működnek jól ezen a frekvencián, azok memóriazavaroktól szenvedhetnek.

Az alfa-állapot teljesebb megértéshez hunyd le a szemed, és képzelj el egy naplementét. Az elmédben jelenítsd meg az óceánba bukó napot, a part közelében alacsonyan repülő sirályokkal. Ezzel a gyakorlattal indíthatod el az alfa-állapot előidézését.

Reiki-gyógyítók az alfa-állapotot használják. Az alfáról köztudott, hogy enyhíti a fájdalmat és hasznos a gyógyításban is.

THÉTA

A théta az ellazulás nagyon mély állapota. Ekkor az agyhullámok másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. A théta-agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinknak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területet. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzéseket, és ugyancsak ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért, és a viselkedésünkért. A théta-agyhullámok kreatívak, ösztönzőek, és spirituális érzékelés jellemzi őket.

Ebben az állapotban képesek vagyunk a tudatos elme szintje alatti cselekvésre. Ez az álomállapot első fázisa. Ugyanebben az állapotban vagyunk, amikor egy hegycsúcson állva teljesen összeolvadunk a környezettel.

Ha ebben az állapotban kapcsolódunk a Teremtőhöz, akkor bármi megtörténhet.

DELTA

A delta-állapot a mély alvás fázisában követkzik be. Ekkor az agyhullámok frekvenciája másodpercenként 0-4 ciklusúak. Ugyanaz a hullám működik, amikor megcsörren a telefon, és tudjuk ki az.

GAMMA

A gamma-agyhullámok a tanuláskor, és információ továbbításakor jelennek meg. Ezek az agyhullámok serkentik a béta-endorfinok kiválasztódását. A gamma-állapot a magas szintű mentális tevékenységek – mint például az érzékelés és a tudatosság – kísérője.  Ekkor az agyhullámok másodpercenként 40-5000 ciklusúak.

A gamma-théta állapot a legalkalmasabb az azonnali gyógyulásra. Az azonnali gyógyulás pillanatában az agy képes 4-es ciklusról 5000-es ciklusra váltani.

Vészhelyzetben az agy folyamatosan oda-vissza vált théta és gamma között, és ekkor csak a két frekvencia van jelen. Úgy tűnik, hogy ilyen helyzetekben ez a test természetes válasza.

Az agyhullámok és a változás

Tudósok felfedezték, hogy egyes agyhullámok (különösen az alfa, théta, és a théta-gamma) a következőkre képesek:

–  stresszoldás

– mély fizikai ellazulás és szellemi letisztultság előidézése

– a szóbeli teljesítmény, valamint IQ javítása

– a két agyfélteke összekapcsolása

– fájdalomcsillapítás, eufórikus állapotok támogatása, és az endorfin felszabadulás serkentése

Elvégzett tanfolyamaim:

ThetaHealing Alaptanfolyam (Nyíri Helga)

ThetaHealing Haladó Tanfolyam (Nyíri Helga)

ThetaHealing Dig Deeper Áss mélyebbre Tanfolyam (Nyíri Helga)

Theta Healing Teremtés és Bőség Tanfolyam (Nyíri Helga)

Theta Healing Te és a Teremtő – Fejleszd a kapcsolataidat 2. (Nyíri Helga)